0

Your Cart is Empty

April 28, 2022

The Ramsay Healthcare Head Office project located in St Leonards was a collaboration between Siren Design Architects, Erilyan Constructions and RTM Projects with Supplies from Criterion Industries, to create a awe-inspiring workplace. 

Ramsay Heathcare was established in Sydney in 1964, Ramsay Health Care is a global health care company with reputation for operating high-quality services and delivering excellent patient care. Criterion were thrilled to be apart of a project provided for a global network of clinical practice, teaching and research that extends over 10 countries with significant value.

Ramsay Health Care

Criterion’s Gallium 45 partition suite was utilised throughout the project in conjunction with our Slimline Barwon Aluminium Doors. The design consisted of a fluted glass film to the centre of the glazed partitions between the Slimline transom / midrail details to maintain a minimalistic frame appearance. The Barwon Slimline Doors were constructed with a lock box detail so the selected hardware could be utilised.

Siren Architects worked with Eriylan on the construction and design of this fitout featuring an internal staircase, fluted glazed windows, large kitchen and social spaces. The Barwon door, powder coated Satin white created an elegant entrance area for a pleasant reception. The Gallium partition Suite created a dignified barrier, surrounding the executive boardrooms and workstations to promote productive action with its high acoustic levels whilst allowing got connectivity and collaboration for those within. 

Our products, installed by RTM projects, met the functional and aesthetic standards that aligned with the Ramsay Health care’s strong values in high quality, safe and effective care within all of their facilities.

The design correlated with the COVID restrictions, promoting spacing and reduction of touch points and this was one of the reasons why Criterion’s Products fitted perfectly with the solutions that were being sought. The Barwon doors provided small quite rooms that assisted in creating a more disperse design, encouraging individuals to safely collaborate and enabling the options to work productively whilst remaining separate.

Photographs: @Erilyan 

 


-

Subscribe to our newsletter